eMAGia

sâmbătă, 3 iulie 2010

Presedintele a gasit vinovatii pentru inundatii


Senzational, tocmai cand credeam ca nu mai avem presedinte de tara, avand in vedere ca nu mai aparea pe nicaieri, cu ocazia inundatiilor hop si domnu' presedinte printre sinistratii de la Dorohoi, il citez: "Este evident ca lucrurile se repeta (n.r. - inundatiile) si ce e esential este sa avem casele asigurate. Asa cum asiguram masinile sa avem si casele asigurate. Bugetul de stat nu poate fi un platitor anual de constructii de case noi pentru ca unele s-au daramat sau au fost afectate de ape. Este ultimul an cand se dau materiale pentru refacerea caselor. La anul, daca nu ai casa asigurata nu va mai intreaba nimeni nimic"

Eu nu sunt nici pro si nici contra lui Base, nu e treaba mea politica, dar oamenii vinovati trebuiau sa mearga la o firma de asigurari, chiar daca este in alt oras, eventual sa se deplaseze cu caruta cei din sate, sau pe bicicleta. Acolo sa discute cu un consultant\agent de asigurari si sa ii spuna "domnule, am o casa de chirpici, veche de 30 de ani pe malul unei ape care se revarsa an de an si vreau sa o asigur." Dupa asta trebuie sa vina agentul acasa si sa inspecteze peretii facuti din balega, pamant si paie , sa verifice sa fie facuta corect portionarea, si sa ii intocmeasca actele de asigurare. Cand se intampla nenorocirea de ia apa casa (ar fi de preferat sa ii ia casa fara actele de asigurare pentru ca altfel nu primeste banu') merge tanti mamaie cu caruta din dotare daca nu a luat-o apa sau eventual o barca pe care sa o tina in pod si sa mearga la firma de asigurare, sa depuna actele doveditoare si sa astepte sa i se faca plata in contul bancar, pe care trebuia sa il deschida in prealabil.......cam asa ar trebui sa procedeze niste oamenii care majoritatea sunt foarte batrani si probabil nu au iesit din sat de prea multe ori.
Asa ca nu va mai plangeti batranilor si treceti la asigurare ca domnu' presedinte nu va mai da bani sa va refaceti voi casele mereu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

va rog sa folositi un limbaj decent